×

Banda LED 12V

Banda cu LED de interior si Exterior
Se afiseaza 1-21 din 21 produs(e)

    Banda LED 12V este cea mai populara "banda luminoasa" Aceasta banda cu led se foloseste in iluminatul diverselor aplicatii cum ar fi o mobila, o scafa, o bucatarie, un tablou, un tv, etc.

    De cele mai multe ori aceasta banda cu led este flexibila, usor de modelat si rezistenta in timp.Pe spatele unei benzi cu led este lipita o banda dubla adeziva care va facilita prinderea acesteia pe un profil din aluminiu.

Numarul de leduri este important?

    Daca ai de iluminat o scafa, un pat sau un tv numarul de leduri nu este atat de important.In schimb daca vrei sa montezi banda cu led intr-un profil din aluminiu este necesar ca aceasta sa aiba mai mult de 60Led/metru.Cu cat numarul de leduri este mai mare la o banda luminoasa, cu atat lumina va fi uniforma si bine distribuita

Temperatura de culoare la banda cu led

   Temperatura de culoare se masoara in grade Kelvin 3000K, 4000K si 6500K.Aceste valori ne va spune ce culoare va avea lumina de la banda cu led: calda, neutra sau rece.

   In cazul in care vrei sa obtii mai multe culori iti recomandam banda led rgb, sau altfel spus banda led multicolora.

Care este durata de viata la o banda cu led calitativa?

   Pe scurt, durata minima de viata ar trebui sa fie mai mare de 30.000 ore de functionare.

Montaj si accesorii banda cu leduri

   Dupa ce ai achizitionat banda cu led, va trebui sa cumperi si o sursa de alimentare LED vezi aici. Aceasta banda led nu va functiona fara acest transformator led. Important este ca atunci cand cumperi o sursa led, sa iei in calcul ca puterea benzii sa fie cu 20% mai mare decat consumul benzilor led.

PS: O banda cu LED aplicata pe tavan in scafe,se potriveste perfect cu un spot led aplicat sau incastrat in tavan.Efectul creat intre banda led si spoturile LED are un farmec aparte.

   Banda cu leduri si transformatorul led au fost cumparate, iar acum ar trebui sa ne gandim daca si cum dorim sa controlam acest sistem de iluminat. Pentru asta putem achizitiona un controler banda led. Acesta poate functiona pe post de variator (reglam intensitatea luminoasa), sau se pot crea diferite jocuri de lumini. Din punctul nostru de vedere un dimmer pentru banda led este necesar.

  La montaj vei mai avea nevoie de conector banda LED, unul sau mai multi. Acesti conectori pentru banda led te vor ajuta mult la montaj. II gasesti in categoria accesorii banda led

  Daca vrei sa montezi banda led in bucatarie, direct pe mobila, iti recomandam sa o montezi intr-un profil din aluminiu. Acest profil va asigura o racire eficienta a ledurilor.

   O banda led montata direct pe mobila nu reprezinta cea mai sigura metoda de montare. Lemnul nu asigura un transfer termic ridicat, ceea ce duce la incalzirea si arderea prematura a benzilor LED.

   In cazul in care nu te descurci cu optimizarea benzilor led, noi cei de la Ledhome.ro suntem pregatiti sa te ajutam.De altfel, am creat si o categorie Kit banda LED -> vezi aici

     Un kit banda led contine: profil, banda cu leduri, sursa led, controler etc. Aceste kituri banda led sunt perfecte pentru bucatarie, living, dormitor etc.

Vezi mai multShow less

Meniu

Contul meu

Share

Creeaza cont sa folosesti wishlists.

Conecteaza-te